Wil jij ook wat meer financiële bestedingsruimte hebben?

22 Jun 2022

Wil jij ook wat meer financiële bestedingsruimte hebben?

Het leven wordt steeds duurder en het is niet altijd eenvoudig meer om de eindjes aan elkaar te knopen. Veel mensen moeten geld uitgeven dat ze nog niet hebben, maar waar ze wel uitzicht op hebben. In dat geval kan het handig zijn om een creditcard aanvragen te gaan. Hierbij schiet de creditcardmaatschappij het uitgegeven bedrag voor en betaal je dit aan het einde van maand weer terug.. Hierdoor creëer je financiële bestedingsruimte en niet alleen in de tijd, maar ook aangaande je limiet. Je kunt namelijk instellen hoeveel betaallimiet je per maand kunt gebruiken. Ga je op reis? Dan is een creditcard ook echt een must. In tegenstelling tot je reguliere pinpas wordt een creditcard bijna overal ter wereld geaccepteerd. In dit artikel zullen we nader ingaan op de voordelen van een creditcard en zullen we stilstaan bij hoe je deze betaalpas aanvraagt.

Aankopen  met je creditcard

Als je een visacard hebt, kun je een aankoop doen en uiteindelijk wordt het geld na 21 dagen van je rekening afgeschreven. Je kunt voor je pas een bestedingslimiet van maximaal 5000 euro instellen. Lukt het niet om dit bestedingslimietweer aan te vullen na 21 dagen? Dan wordt je pas automatisch geblokkeerd. Daardoor wordt voorkomen dat je jezelf meer schulden op de hals haalt. De creditcardmaatschappij zal vervolgens samen met je kijken naar een passende oplossing. 

Welke voordelen heeft een creditcard? 

Een creditcard stelt je niet alleen in de gelegenheid om overal ter wereld te betalen, maar komt ook met een aantal interessante extra’s. Zo zijn al je aankopen 180 dagen na aankoop verzekerd tegen beschadiging, diefstal of verlies. Dit is dus een extra garantie bovenop de garantie die je misschien al kreeg op het product dat je gekocht hebt. Ook als je online producten koopt, kun je met een visacard profiteren van een ‘niet geleverd optie’; is je product niet geleverd, dan krijg je je geld terug. Zo hoef je niet bang te zijn dat je misschien opgelicht wordt of dat je moet betalen als er tijdens de verzending iets verkeerd gaat. 

 

Hoe gaat de aanvraag in zijn werk? 

Mocht je graag een creditcard willen aanvragen, dan is het goed om diverse aanbieders te vergelijken. Je kunt bijvoorbeeld bij de ANWB terecht als je hier lid bent want je hoeft niet altijd bij een bank een creditcard te nemen. Nadat je je aanvraag ingediend hebt, zal gecontroleerd worden of je tenminste 18 jaar oud bent, of je maandelijks minimaal 1.150 euro netto verdient en of geen BKR-registratie hebt. Na akkoord heb je je creditcard binnen 2 a 3 weken in huis. Omdat het vanwege de vakantie nu wat drukker dan gemiddeld is duurt dit wat langer dan normaal dus vraag je creditcard op tijd aan!. Heb je eenmaal je bijbehorende code, dan kun je gelijk je pas gebruiken.