Is investeren in crypto’s ook iets voor jou?

13 Jun 2022

Is investeren in crypto’s ook iets voor jou?

Eens in de zoveel tijd komt Bitcoin weer in het nieuws vanwege de spectaculaire rendementen die deze munt behaald heeft. De koers is dan opnieuw hoger dan ooit tevoren en steevast komt iemand aan het woord die miljonair geworden is door deze munt. Dat klinkt allemaal heel mooi, maar de schaduwzijde is dat veel mensen halsoverkop hun geld in deze munt steken om vervolgens op grote verliezen af te koersen. Investeren in crypto’s is risicovol en wanneer je zonder verstand van zaken te werk gaat, is de kans groot dat je je geld kwijtraakt. Kies daarom altijd voor de juiste aanpak om te zorgen dat je mooie rendementen kunt maken. Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

Kies voor de juiste partij 

Wie zijn geld in crypto’s wil steken, kan op heel veel plaatsen terecht. Vaak zitten er addertjes onder het gras bij een aanbieder waardoor je veel geld moet betalen om crypto’s aan te kopen. Kies daarom voor Amdax Nederland. Wie bij Amdax belegt in cryptocurrencies doet dit op een veilige en verantwoorde manier. Dit platform is goedgekeurd door de DNB wat betekent dat het aan de zeer strenge eisen van de Nederlandse overheid voldoet. Je kunt hier investeren in diverse crypto’s en je aankopen worden veilig opgeslagen. Zo hoef je niet bang te zijn dat je door een hack al je munten kwijtraakt. Amdax is daardoor een heel goede partij om in de arm te nemen als je wilt beginnen met investeren.

Spreid je risico’s 

Als je gaat investeren, is het niet verstandig om al je geld op een munt in te zetten. De kracht van beleggen is dat je je risico’s spreidt. Als de ene munt het even wat minder goed doet, kan dit verlies gecompenseerd worden door een andere munt die het juist heel goed doet. Je zult zien dat dit op de lange termijn leidt tot mooie rendementen. Je kunt namelijk profiteren van compound interest. Dit betekent dat je je rendementen weer investeert waardoor je een sneeuwbaleffect krijgt; je hoeft niets te doen om steeds grotere rendementen te behalen.

Gebruik alleen geld dat je kunt missen 

De grootste fout die je kunt maken als je gaat beleggen, is geld gebruiken dat je eigenlijk niet kunt missen. Zorg er daarom altijd voor dat je een buffer achter de hand houdt. Dit geld kun je aanwenden wanneer je auto kapotgaat, of wanneer je wasmachine plotseling vervangen moet worden. Op die manier hoef je geen crypto’s te verkopen en kun je je investeringen behouden voor de lange termijn. Zo kun je toewerken naar een mooi rendement.