Verdienen met Artikelen Schrijven

17 Oct 2020

 Verdienen met Artikelen Schrijven

Als u niet beschikt over de tijd of kennis die nodig is om een website te bouwen en onderhouden, is het nog steeds mogelijk geld te verdienen met het schrijven van artikelen. Dat kan natuurlijk door uw diensten aan bedrijven aan te bieden, maar het kan ook veel eenvoudiger.

Er zijn enkele grote Nederlandse websites die uw schrijfsels namelijk graag willen plaatsen. Zij gebruiken deze content om bezoekers naar hun website te trekken en zo inkomsten te genereren. In ruil voor het schrijven van de artikelen ontvangt u geen geld, maar advertentieruimte. In deze advertentieruimte kunt u via het advertentieprogramma van Google reclame plaatsen. Wanneer lezer van uw artikel vervolgens op een link klikken, krijgt u betaalt.

Het is moeilijk te zeggen hoeveel een advertentieklik bij Google Adsense precies oplevert. Desalniettemin is uit ervaring te zeggen dat dit meestal rond de 20-30 cent ligt, maar kan oplopen tot één of enkele euro's. Dit is echter volledig afhankelijk van de specifieke reclame die wordt vertoont (hier hebt u geen invloed op).

Om geld te verdienen met het schrijven van artikelen is het uiteindelijk dus het belangrijkst dat uw artikel gelezen wordt. Hoe meer lezers, hoe meer advertentieinkomsten u immers zult genereren.

Denkt u, voordat u aan het schrijven van artikelen slaat, dus goed na over wat u precies gaat schrijven. Bedenk daarbij welke doelgroep u wilt bereiken en hoe u deze mensen kunt informeren, activeren of animeren!

Bedenk tot slot dat u nog zo leuk kunt schrijven, maar als u artikel niet vindbaar is helpt dat u niet. Als u dus niet zelf actief wilt promoten, en de inkomsten stabiel door wilt laten lopen, kunt u dus het beste een 'gat in de markt' opvullen. Kijk dus waar nog niet zoveel over is geschreven en gebruik voldoende keywords!

 

Tip 1: Onderwerpen

Tip 2: Keywords

Tip 3: Tags en Beschrijvingen