Rijk worden – wat betekent dat voor jou?

30 Oct 2020

Rijk worden – wat betekent dat voor jou?

“Rijk Worden” Is dat een les die je ooit op school hebt geleerd?

Veel mensen hebben financiële problemen, omdat ze jaren op school hebben gezeten. Ze hebben daar nooit iets over geld en rijk worden hebben geleerd. Met als gevolg dat mensen werken voor hun geld. Ze hebben nooit geleerd dat geld ook voor hen kan werken.

Rijk worden volgens de maatschappij

Ons schoolsysteem en de maatschappij hebben ons geleerd dat we onze tijd moeten ruilen voor geld. We moeten een goede opleiding volgen. Als we zijn afgestudeerd zijn, moeten we gaan solliciteren en zorgen dat we een baan vinden. Hebben we een goede baan, dan volgt er vanzelf een goed salaris. Dan kun je rijk worden volgens onze maatschappij.

De meeste mensen werken vandaag de dag voor een werkgever. Het salaris wat ze verdienen gaat op aan vaste lasten, voedsel en kleding. Ze houden bijna niets over om te sparen. Ze betalen eerst hun passiva (hun lasten), maar stoppen geen geld of nauwelijks geld in activa.

Daar komen juist de geldproblemen uit voort. Stop je geld in passiva (= uitgaven) dan krijg je daar niks voor terug. Investeer je in activa (=spaargeld, beleggingsportefeuille, onroerend goed, passief inkomen) dan stroomt er geld naar je toe.

Er is ons altijd geleerd dat we van ons inkomen eerst onze lasten (passiva) moeten betalen, maar er is ons nooit geleerd hoe we een vermogen (activa) kunnen opbouwen om rijk te kunnen worden. Toch is het belangrijk dat we dit gaan leren. Door de steeds meer afbrokkelende sociale zekerheid en vergrijzing is het steeds meer een noodzaak geworden dat we financieel voor ons zelf kunnen zorgen.

Hoe kun je dat leren – Rijk worden?

Rijk zijn hoeft niet per se te betekenen dat je miljoenen op de bank moet hebben staan. Integendeel zelfs. Iemand die goed alles kan betalen en op zijn tijd kan doen waar hij of zij zin in heeft is immers ook al rijk. En wat dacht je van een goede gezondheid. Ook een enorm rijk bezit. Daar kom je dikwijls pas achter als je wat gaat mankeren.

Met rijk worden bedoel ik een geld systeem bouwen dat er voor zorgt dat je lekker kunt blijven doen wat je leuk vind, ongeacht wat er gebeurd, zoals bijv. werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Dit heet een passief inkomen.

Op internet zijn er enorm veel mogelijkheden om dit te doen. Je kunt een eigen product verkopen, affiliate worden en producten promoten, artikelen schrijven op artikeldirectories, een blog bijhouden, investeren in low risk hyps. Er is heus wel wat te vinden wat jou bevalt en waarmee je aan de slag kunt gaan. Het geld dat je hiermee verdient kun je gebruiken om extra uit te geven of je kunt het weer opnieuw investeren. Op die manier groeit je kapitaal verder en word je reserve buffer steeds sterker.

Robert Kiyosaki heeft heel mooi boek geschreven over hoe je kunt leren om rijk te worden. Het heet Arme pa, rijke pa. Als je dit boek hebt gelezen, weet je precies waarom ons schoolsysteem faalt en hoe de maatschappij de macht over ons wil behouden.

Een andere manier van rijk worden

Als we denken aan “rijk worden” denken we aan het verdienen of hebben van veel geld. Daar is ook het grootste gedeelte van dit artikel op gebaseerd.

Toch is er ook nog een andere manier van rijk worden. Op deze manier rijk worden kan echt iedereen.