Hoe zorg je dat kosten op de werkvloer niet te hoog gaan oplopen?

28 Jan 2022

Hoe zorg je dat kosten op de werkvloer niet te hoog gaan oplopen?

Als ondernemer kunnen de kosten voor je bedrijf al snel oplopen. Zakelijke investeringen zijn onvermijdelijk, maar je moet er wel waakzaam voor zijn dat je niet onnodig veel geld uitgeeft. Met deze tips zorg je ervoor dat de kosten binnen je bedrijf de pan niet uitrijzen. Dat kan bijvoorbeeld door taken uit te besteden aan een virtuele assistent of een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor arbeidsongevallen.

Verzeker je voor schade tijdens werktijd

Het maakt niet uit of zzp’er bent of een groot bedrijf hebt met meerdere werknemers, als ondernemer ben je aansprakelijk voor de schade die jij of een van je werknemers tijdens werktijd veroorzaakt. Wanneer er per ongeluk dure spullen sneuvelen tijdens je werkzaamheden, of een persoon letsel oploopt, kunnen de kosten hiervoor erg hoog uitpakken.

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van een verzekeringsmaatschappij als Univé ben je verzekerd voor schade die ontstaat aan spullen, personen of gebouwen tijdens het uitvoeren van jouw werk. Lees de polisvoorwaarden van jouw verzekering altijd goed door om te zien wat er allemaal binnen de dekking valt. 

Neem een virtuele assistent

Je kunt snel op arbeidskosten besparen wanneer je taken uitbesteed waar je zelf eigenlijk niet meer aan toe komt, maar die wel veel tijd in beslag nemen. Een virtuele assistent (VA) is een assistent op afstand waar je digitaal contact mee hebt. Dit is erg handig omdat je niet afhankelijk bent van locatie en je op elk moment van de dag gemakkelijk met elkaar kunt communiceren.

De VA kan administratieve taken overnemen, zoals de planning van je agenda, het beantwoorden van je mail en het bijhouden van de content planning voor je sociale media. Door deze taken aan een virtuele assistent over te dragen kun jij je richten op de belangrijkere aspecten van je werk waarmee je je bedrijf kunt laten groeien.

Kijk naar belastingvoordeel

Nog een goed idee om kosten te verminderen is eens te kijken of je in aanmerking komt voor belastingvoordeel. Als ondernemer zijn er belastingtechnisch diverse mogelijkheden waarbij je voordeliger uitkomt. Denk bijvoorbeeld aan de zelfstandigenaftrek en de MKB-winstvrijstelling.

Ook het aanschaffen van apparatuur zoals computers of telefoons kan vanwege de investeringsaftrek belastingvoordeel opleveren. En een auto op naam van de zaak zetten is al helemaal een slimme move. Wanneer je een elektrische auto neemt kun je profiteren van extra financiële voordelen. Bespreek de mogelijkheden eens met je boekhouder of financieel adviseur, zodat je op tijd kunt beslissen wat voor jou van toepassing is voor dit belastingjaar.