Besparen op Belasting

17 Oct 2020

 Besparen op Belasting

Veel Nederlanders laten zonder dat ze het weten een belastingteruggaaf liggen. Dat komt in veel gevallen omdat zij niet verplicht zijn om belastingaangifte te doen, en het daarom ook niet doen, of omdat zij de aangifte niet goed invullen. Ze laten bijvoorbeeld grote aftrekposten liggen.

In Nederland worden belastingaangiften over het algemeen digitaal ingediend. Het aanvragen van een papierenaangifte is dan ook meer werk. Voor het digitaal aangifte doen heeft u een DigiD nodig. Deze kunt u aanvragen op de website, DigiD.nl. 

Met uw DigiD kunt u de "vooraf ingevulde aangifte" downloaden van de website van de Belastingdienst. Deze opent zich vervolgens in het bijbehorende programma (Belastingaangifte Particulieren 20XX). Dit dient u vooraf te installeren en is te downloaden van de website van de Belastingdienst.

Nu kunt u de vooraf ingevulde aangifte doorlopen en waar nodig wijzigingen aanbrengen. In het aangifteprogramma zijn steeds vraagtekens opgenomen die verduidelijken wat u in moet vullen. Als u nog nooit eerder aangifte heeft gedaan is het een goed idee hulp te vragen aan iemand in uw familie- of vriendenkring die dit wel al eens gedaan heeft.

Belastingaangifte doen is in Nederland relatief simpel, maar als u niet zeker bent over wat u invult kan het een goed idee zijn hulp in te schakelen van familie of vrienden, of eventueel een bedrijf. Onderaan deze pagina is een link opgenomen naar een bedrijf dat u voor een relatief klein bedrag op "No Cure No Pay" helpt met belastingaangiften.

 

 

Tip 1: Houd het overzicht

Tip 2: DigiD

Tip 3: Aftrekposten