Besparen met Toeslagen

17 Oct 2020

 Besparen met Toeslagen

In Nederland is er een aantal toeslagen waar huishoudens recht op kunnen hebben. Huurtoeslag, zorgtoeslag en het kindgebondenbudget bijvoorbeeld. Zonder het te weten zijn er nog steeds Nederlanders die geen aanspraak maken op de maximale toeslag, terwijl zij daar wel recht op hebben. Dat is zonde, want als je alle toeslagen bij elkaar optelt kom je al snel uit enkele duizenden euro's per maand.

Alleenstanden kunnen bijvoorbeeld alleen al recht hebben op €942 zorgtoeslag per jaar (bron: Rijksoverheid.nl).

Om online uw toeslagen te kunnen aanvragen/wijzigen hebt u een DigiD nodig. Dit persoonlijke wachtwoord voor overheidsdiensten kunt u aanvragen op DigiD.nl. Als u dit gedaan heeft gaat u naar de toeslagenpagina van de Belastingdienst om uw toeslagen te beheren.

Zoekt u voor u een toeslag aanvraagd goed uit of u wel daadwerkelijk recht heeft op de toeslag. Als u er zelf niet uitkomt kunt u vast terecht bij een familielid of vriend(in) die u hierbij kan helpen. Als u dan nog twijfelt is het wellicht een idee om een expert in te schakelen.

Tot slot, om te voorkomen dat u achteraf toeslagen moet terugbetalen is het belangrijk altijd waarheidsgetrouwe informatie te verstrekken bij het aanvragen van uw toeslagen. Ook is het belangrijk deze informatie zo snel mogelijk te wijzigen zodra er iets verandert in uw thuis- of financiële situatie.

 

Tip 1: Houd het overzicht

Tip 2: DigiD

Tip 3: Actuele Informatie