3 Bespaar tips bij het boeken van een allinclusive vakantie

17 Oct 2020

3 Bespaar tips bij het boeken van een allinclusive vakantie

Heeft u net een leuke vakantiebestemming uitgezocht of bent u zich nog aan het oriënteren? Dan is dit artikel voor u. In dit artikel geven worden 3 fundamentele tips gegeven om te besparen op een allinclusive zonvakantie. Om verwarring te voorkomen: een allinclusive vakantie is een verblijf bij een hotel of resort waarbij eten, drinken en meestal andere faciliteiten gratis zijn onder de allinclusive formule. In De context van dit artikel is een luxe all inclusive vakantie naar de zon, zoals het Vikingen Infinity hotel in Alanya (Turkije).

Tip 1 – Bent u van plan om het resort terrein regelmatig te verlaten?

U haalt financieel het meeste uit uw allinclusive vakantie als u elke maaltijd in het resort nuttigt. Als u van plan bent om tijdens uw 8 daagse verblijf zeer regelmatig een uitstapje te maken, dan zult u in de praktijk ontbijt, lunch, snacks en diner vaak mislopen. U moet zich dan afvragen of een verblijf op basis van logies misschien beter is dan allinclusive.

Tip 2 – Wat is er te doen binnen het resort terrein?

Ondanks de simpliciteit van deze tip wordt dit regelmatig vergeten door vakantiegangers. Heeft u behoefte aan een rustig particulier privé strand een paar kilometer verderop? Blijft u liever bij het zwembad hangen voor de kinderen? Zijn er watersportactiviteiten te beoefenen in de nabije omgeving? Stel uzelf deze vragen en voorkom dat u tijdens u vakantie de voordelen van allinclusive misloopt.

Tip 3 – Allinclusive formules verschillen per resort

Het kan voorkomen dat de beachbar gratis drankjes serveert, terwijl je er in de lobbybar voor moet betalen. Bekijk altijd goed tot in welke mate de allinclusive formule geldt. Importdranken, a la carte restaurants, en verse sappen zijn meestal tegen extra betaling. De meeste resorts hanteren dat u eens per verblijf op reservering gratis kunt dineren in een a la carte restaurant. Een ware favoriet onder Nederlandse vakantiegangers is Limak Lara in Antalya (Turkije) waar de allinclusive formule tot in de puntjes goed is verzorgd.

Extra tip: vraag om een lunchpakket als u van plan bent om een uitstapje te maken. Bij een aantal keuken kunt u gratis een lekvrije en goed verpakt lunchpakket krijgen op aanvraag.

Tot slot: geniet van u welverdiende vakantie!