Wat is ethereum?

11 Jun 2021

Wat is ethereum?

We kennen allemaal de bitcoins, het virtuele betaalmiddel wat een paar jaar geleden op de markt kwam. Ethereum is een digitaal platform dat de blockchain-technologie overneemt die door de bitcoin is gecreëerd. Hieronder kan je lezen hoe ethereum is ontstaan en wat het precies is. 

Ethereum

Het platform van ethereum is gelanceerd in 2015 door een programmeur genaamd Vitalik Buterin. Ether is een token die gebruikt kan worden in transacties die via deze software worden uitgevoerd. Net zoals bitcoin bestaat ether als onderdeel van een onafhankelijk en gelijk financieel systeem. Er is hier dus geen toezicht op van de overheid. De waarde van ether is net zoals bij bitcoin binnen een korte tijd erg gestegen. 

Hoe werkt ether?

Net zoals alle andere digitale munten maakt ether gebruik van een gedeelde digitale handboek waarin alle ether-transacties worden geregistreerd. Deze is voor het publiek toegankelijk, hierdoor is het erg transparant. Daarnaast is het ook zeer moeilijk om met terugwerkende kracht te wijzigen. Dit staat bekend als de blockchain en werd gecreëerd door het mijningsproces. Mijners zijn verantwoordelijk voor het registreren van ether transacties. 

Hoe werkt ethereum?

De blockchain van ethereum lijkt veel op de blockchain van bitcoin. Een programmeertaal geeft developers de mogelijkheid software te ontwikkelen die blockchain transacties mogelijk maakt. Deze software wordt ook wel smart contract genoemd. Deze software voert automatisch uit zodra er aan voorwaarden wordt voldaan, hierdoor ontstaat er geen vertraging in kosten die handmatig worden gedaan. Iemand die ethereum heeft kan bijvoorbeeld een smart contract creëren om een bepaalde hoeveelheid ether op een vastgestelde datum naar iemand te sturen. 

Ethereum 2021

Ethers kun je krijgen in ruil voor goederen of diensten of je kunt ze kopen. De meeste mensen kopen ethers via een online aanbieder of direct bij de aanbieder. Op dit moment ziet de ethereum koers er goed uit. Het is daarom verstandig om nu ethereum kopen, aangezien de waarde van ethereum blijft stijgen. Momenteel blijft ethereum maar stijgen, experts verwachten dat dit nog wel even zal duren. Mensen investeren steeds meer in de cryptomunt, waardoor de waarde van de munt blijft stijgen. Dat komt omdat er bij ethereum geen bepaald aantal munten beschikbaar is, maar er zijn juist eindeloze mogelijkheden. Op het systeem van ethereum kunnen constant nieuwe coins worden gemaakt, waardoor het interessant kan zijn om nu te investeren in ethereum. 

Voordelen van ethereum

Er zijn diverse voordelen om te investeren in de cryptomunt Ether. Een van de grootste voordelen op dit moment is dat de koers van ethereum erg goed gaat. De koers is altijd wisselend, is dat voornamelijk een reden om juist te gaan investeren in deze cryptomunt. Een van de voordelen is dat je ether gebruikt wordt om snelle transacties te doen, zelfs wereldwijd.