Opleidingen die je helpen om carrière te maken in de financiële wereld

25 Aug 2021

Opleidingen die je helpen om carrière te maken in de financiële wereld

De juiste opleiding vinden die goed bij jou past, is niet makkelijk. Tegenwoordig kan je namelijk uit veel opleidingen kiezen. Voor elk beroep in Nederland is er wel een opleiding te vinden. Het kiezen van de juiste opleiding kan daarom erg lastig zijn, want welke opleiding sluit goed aan bij jouw talenten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een carrière in de finance, maar dan heb je nog wel een diverse keuzes in opleidingen. Hieronder kun je lezen welke studies jouw kunnen klaarstomen voor finance expert.


Opleidingen in de financiële wereld

Er zijn verschillende opleidingen die je kunt volgen op het gebied van finance. Een goede opleiding hiervoor is een cma opleiding. Cma staat voor Certified Management Accountant, deze opleiding is voornamelijk bedoeld voor afgestudeerde accountants. Wanneer je bent afgestudeerd als accountant, kan je je verbreden naar het controllersvak of een overstap maken naar een functie in financieel-economisch management. Maar je kunt ook gewoon in de administratie blijven werken. Hieronder kan je lezen wat een administratieve functie inhoudt en wat er van je wordt verwacht.

Administratie

Werken in de administratie branche kan een zeer afwisselende baan zijn, want geen een dag is hetzelfde. Je doet ondersteunende werkzaamheden voor het hele bedrijf. Elk bedrijf heeft een medewerker nodig die de administratie netjes bijhoudt. Door deze reden, zijn er ook veel mensen nodig in deze branche. Je zal met een moderne bedrijfsadministratie opleiding snel aan werk komen. Voor deze baan moet je wel stressbestendig zijn en ligt de werkdruk erg hoog. Er zitten daarom ook voordelen en nadelen aan deze werkzaamheden gebonden. Een voordeel is dat je onmisbaar bent voor het bedrijf. Je bent voor je collega’s onmisbaar en je weet precies wat er gaande is in het bedrijf. Door je collega’s blijf je op de hoogte van alles wat er op de werkvloer gebeurd. Door de vele taken die je uitvoert, is het werk elke dag verschillend en dat maakt het ook leuk. Wanneer je iemand bent die van afwisseling houdt, zou een baan in de administratie zeker iets voor jou zijn. Daarnaast kun je ook makkelijk van baan of branche wisselen omdat je makkelijk aan een baan komt. Maar er zijn ook nadelen verbonden aan een administratie baan. Bij een functie in de administratie branche moet je ontzettend veel dingen tegelijk kunnen doen. De werkdruk ligt vaak hoog en je moet in een korte periode veel dingen doen. Het is belangrijk dat je snel kunt schakelen en dat je goed tegen stress kan.