7 tips voor het kiezen van het juiste boekhoudprogramma

16 Dec 2022

7 tips voor het kiezen van het juiste boekhoudprogramma

Als je een onderneming hebt, of je nu een eenmanszaak of een grote BV runt, is het belangrijk om een goed boekhoudprogramma te hebben. Het boekhoudprogramma helpt je namelijk bij het bijhouden van al je financiële gegevens en zorgt ervoor dat je voldoet aan alle fiscale eisen. Maar welk boekhoudprogramma moet je kiezen? Wij geven je 7 tips:

 

1. Kies een boekhoudprogramma dat bij je onderneming past

Er zijn veel verschillende soorten boekhoudprogramma’s op de markt, dus het is belangrijk om een programma te kiezen dat bij jouw onderneming past. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van je onderneming, het aantal medewerkers en of je internationaal opereert.

 

2. Zorg ervoor dat het boekhoudprogramma eenvoudig te gebruiken is

Het boekhoudprogramma moet eenvoudig te gebruiken zijn, zodat je er snel mee aan de slag kunt. Kies dus bij voorkeur een programma waar je geen urenlange training voor nodig hebt.

 

3. Let op de kosten

Als je een boekhoudprogramma gaat kiezen, is het belangrijk om naar de kosten te kijken. Sommige programma’s zijn gratis te gebruiken, maar vaak heb je dan wel beperkte functionaliteiten. Andere programma’s zijn juist relatief duur. Bedenk van tevoren dus goed wat je budget is en kies vervolgens het programma dat het beste bij je past.

 

4. Kies een boekhoudprogramma met urenregistratie

Als je een bedrijf hebt waar je met uren werkt, is het belangrijk dat je boekhoudprogramma over urenregistratie beschikt. Zo kun je precies bijhouden hoeveel uur je medewerkers werken en wat je hieraan kwijt bent.

 

5. Let op de facturatie

Een factuur maken is natuurlijk belangrijk en dat het eenvoudig kan ook. Zorg er dus voor dat het boekhoudprogramma dat je kiest, over een facturatie-module beschikt. Op deze manier kun je snel en eenvoudig facturen maken en versturen.

 

6. Kies een boekhoudprogramma met een goede klantenservice

Als je een boekhoudprogramma zzp gaat kiezen, is het belangrijk dat deze over een goede klantenservice beschikt. Zo kun je met je vragen terecht bij iemand die je kan helpen.

 

7. Let op de updates

Het is belangrijk dat het boekhoudprogram je kiest, regelmatig geüpdatet wordt. Zo blijf je altijd voldoen aan de laatste fiscale eisen en weet je zeker dat je programma up-to-date is.