Verdienen met YouTube

 • lettergrootte

Wist jij dat het tegenwoordig mogelijk is geld te verdienen met de filmpjes die je op YouTube zet? Veel Nederlanders hebben, ondanks dat ze YouTube dagelijks gebruiken, geen idee van de mogelijkheden die dit bedrijf biedt om geld te verdienen. En velen laten zo zonder dat ze het weten geld liggen.

YouTube geeft gebruikers de mogelijkheid geld te verdienen, als zij naast hun filmpje advertenties laten vertonen. YouTube verkoopt deze reclameruimte vervolgens aan adverteerders. Deze adverteerders betalen per weergave van hun advertentie. Een deel daarvan gaat naar YouTube, en de rest naar jou. Het is niet helemaal duidelijk hoeveel YouTube precies als commissie incasseert maar er wordt gesproken van 45%. Desalniettemin leveren 1000 weergaven over het algemeen nog steeds tussen de €0,25 en de €2,00 op. Dat lijkt misschien niet veel, maar hoeveel filmpjes heb jij niet gezien die simpel in elkaar zitten en toch miljoenen weergaven hebben?

 • Tip 1: Onderwerp

  Denk goed na over het soort filmpjes dat je gaat maken. Kies een onderwerp waar je veel over weet, of zelf geïnteresseerd in bent. Het creëren van materiaal gaat stukken makkelijker als je enthousiast bent over het onderwerp. Houdt er wel rekening mee dat over sommige dingen al zoveel filmpjes te vinden zijn, dat het lastig is om nog gevonden te worden.
 • Tip 2: Het soort filmpje

  Denk goed na over het soort filmpje dat je gaat maken. Wordt het een review, documentaire, stunt, vlog, tutorial of haal je gewoon een grap uit met je beste vriend of vriendin?
 • Tip 3: Ken je concurrentie

  Let bij het kiezen van een onderwerp voor je filmpje op wat andere mensen al over dat onderwerp hebben gemaakt. Als een onderwerp al op alle mogelijke manieren is behandeld, kan je misschien beter een ander onderwerp kiezen.
 • Tip 4: Vindbaarheid

  Zorg ervoor dat je in de titel en in de beschrijving goed beschrijft waar jouw filmpje over gaat. Hoe meer “keywords” je gebruikt, hoe groter de kans dat je gevonden wordt.
 • Tip 5: Gebruik een taal die veel gesproken wordt

  Maak de doelgroep en de vindbaarheid van je filmpje beter door de titel en de beschrijving in het Engels, of een andere veel gesproken taal zoals Spaans of Chinees, in te voeren. Nederland blijft per slot van rekening een klein land met relatief weinig inwoners.

Beoordeel dit item
(22 stemmen)

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

terug naar boven