Templates en Plugins

  • lettergrootte

Nu WordPress is geïnstalleerd moeten er nog een paar dingen gebeuren voor u kunt beginnen met het schrijven van artikelen en het samenstellen van de pagina’s. Van zichzelf heeft WordPress namelijk een relatief saaie uitstraling. Om uw website er uitnodigend uit te laten zien moet u daarom een template kiezen en installeren.

Dit doet u door in WordPress onder “Weergave” op de knop “nieuwe thema’s” te drukken. Vervolgens kunt u in de WordPress bibliotheek een template uitkiezen, downloaden en installeren. U volgt hiervoor de duidelijk weergegeven stappen. Tijdens de installatie kan u om een FTP-wachtwoord gevraagd worden. Dit vindt u in een van de e-mails die u van TransIP hebt ontvangen. Als u een andere hostingprovider heeft gekozen kunt u dit wachtwoord meestal vinden door in te loggen en “Algemene Gegevens”, of iets in die trant, te selecteren.

U kunt ook templates kopen, al is dat voor een simpele affiliatewebsite niet nodig. Mocht u toch geïnteresseerd zijn dan kunt u bijvoorbeeld kijken op ThemeForest.

Voor de voorbeeldwebsite gebruiken we een eenvoudig ogende template met ruimte voor een grote afbeelding en knop op de homepage. We willen immers op een prominente plek reclame kunnen vertonen, om zo inkomsten te genereren. Het is bij het kiezen van een template belangrijk dat je op een overzichtelijke manier informatie weer kan geven, weinig beeldmateriaal nodig hebt om de website te vullen en dat er goede mogelijkheden zijn om reclame weer te geven. De meeste templates zullen een demo-versie hebben, waar je alle mogelijkheden die de template biedt kunt bekijken.

Als je de template hebt geïnstalleerd en geactiveerd kan je aan de slag met de plugins. Deze zijn er in werkelijk alle soorten en maten, maar voor een kleine affiliatewebsite heb je er eigenlijk maar één echt nodig. Om goed gevonden te kunnen worden door zoekmachines moet u voor elke pagina een beschrijving maken, en wat keywords vermelden. Dit gaat het makkelijkst door een goede plugin te gebruiken. Voor onze voorbeeldwebsite gebruikt MoneyBlogger “All-in One SEO Plugin”. Dit is een zeer goede, gratis plugin die u kunt downloaden via Plugin > Nieuwe Plugin. U heeft daarbij hetzelfde wachtwoord nodig als eerder hebt gebruikt bij de installatie van de template.

Als u de plugin geïnstalleerd hebt, kunt u de instellingen controleren door onder “Instellingen” op “All-in One SEO” te klikken. Deze zullen in principe allemaal goed staan, dus hoeft u enkel de titel en de beschrijving van de website in te vullen.

In dit deel van de tutorial is duidelijk geworden wat je moet doen om WordPress klaar te maken voor gebruik. Door het gebruiksgemak dat WordPress biedt gaat het installeren van templates en plugins zelfs voor beginners met het grootste gemak. In het laatste deel van deze tutorial legt MoneyBlogger uit hoe u de website inricht met pagina’s, advertenties en beeldmateriaal. Daarna kunt u beginnen met geld verdienen!

Transip

  • Beste prijs/kwaliteit verhouding
  • One-click CMS installatie (gratis)
  • Snelle servers en goede support

Aanmelden

Daisycon

  • Zeer veel aangesloten partners
  • Gunstige uitbetalingsvoorwaarden
  • Eén van de grootste/oudste/bekendste van NL

Aanmelden

terug naar boven