Pagina's en Advertenties

  • lettergrootte

 In dit laatste deel van deze tutorial maken we van onze website een volwaardige affiliatewebsite. Als u alle stappen in de eerste vier delen van deze tutorial hebt gevolgd, is WordPress nu helemaal geconfigureerd om optimaal in zoekmachines opgenomen te worden. Belangrijker echter dan goede instellingen, zijn goede teksten.

Om uw website bestaansrecht te laten hebben, moet u waarde voor uw bezoekers creëren. Dat kan bijvoorbeeld door dingen uit te leggen, een weblog bij te houden, recepten te delen of producten te vergelijken. Dit laat zich vooral leiden door het type website dat u maakt. 

Voor onze simpele voorbeeldsite kiezen we voor artikelen over het gerecht ‘de kapsalon’. Logischerwijs valt er niet heel veel te vertellen over ‘kapsalons’, laat staan iets waar een hongerige bezoeker op zit te wachten. Toch is het belangrijk ervoor te zorgen minimaal 3-4 artikelen van zo’n 500 woorden per stuk op uw website te zetten.

Zonder dat u een redelijke hoeveelheid tekst op uw website publiceert is de kans namelijk klein dat u een redelijke positie in de zoekresultaten van zoekmachines kunt bemachtigen. U kunt teksten zelf schrijven, of deze laten schrijven. Voor dergelijke websites kiest MoneyBlogger ervoor artikelen te laten schrijven, omdat dit tijdrovende werk beter aan het maken van meer websites besteed kan worden. Desalniettemin kunt u er ook uw dode uurtjes in de dag mee doorkomen.

Waar u ook voor kiest, het schrijven van de artikelen moet op een bepaalde manier gebeuren. Om te zorgen dat zoekmachines kunnen herkennen waar uw artikel over gaat moet u de keywords regelmatig in de tekst gebruiken. Dit zal in het begin wat onnatuurlijk aanvoelen omdat de kwaliteit van de tekst er over het algemeen niet beter van wordt. Gelukkig zal de tekst op de meeste affiliatewebsites niet aandachtig doorgenomen worden, aangezien het doel van een dergelijke site juist is bezoekers zo snel mogelijk naar een adverteerder door te verbinden.

Als u de teksten af heeft plaatst u deze, afhankelijk van welk template u gebruikt in “Pagina’s” of “Posts”. Bij de meeste templates zal het gaan om “Pagina’s”. WordPress beschikt over een zo gehete “What-you-see-is-what-you-get”-editor. Dit houdt in dat u uw pagina net zo in kunt richten als u met een normaal Word-document zou doen.

Ook reclameblokken plaatst u gemakkelijk in deze editor. Zoek eerst het reclameblok dat u wilt invoegen op in de database van jouw affiliateprogramma. Omdat wij gebruikmaken van Daisycon leggen we stapsgewijs uit hoe u in deze database affiliates kunt vinden. Dit gaat eigenlijk erg simpel, maar voordat u kunt beginnen moet u uw website laten verifiëren. Dit houdt in dat Daisycon globaal kijkt naar hoe jouw website eruitziet. Een simpele website met een mooi template moet gemakkelijk door deze keuring heenkomen. Dit betekent wel dat u de eerste versie van uw website eerst zonder reclame moet publiceren. Later in dit deel van de tutorial komen we terug op het aanmelden van jouw website en het selecteren van advertenties.

Als je de tekst die op een pagina moet komen hebt ingevoegd, is het belangrijk een goede titel en beschrijving te verzinnen. Deze plaatst u, samen met ongeveer 5-15 keywords, in het “All-in one SEO”-blok. Deze staat, afhankelijk van welke plugins u gebruikt, ergens onder de editor waarin u de tekst hebt ingevoegd. Deze titel en beschrijving komen ook in zoekmachineresultaten terug. Zorg er dus voor dat u een uitnodigende tekst schrijft. Vermijd daarbij altijd spelfouten.

Als u op deze wijze alle pagina’s aan uw website hebt toegevoegd kunt u uw website laten ‘keuren’ door uw affiliateprogramma. Bij Daisycon doet u dat door in de beveiligde omgeving op “Mijn Media” te drukken. Daar volgt u de stappen om een medium toe te voegen. Vanaf dat moment duurt het maximaal een paar dagen voor u antwoord krijgt.

Zodra uw website is goedgekeurd, selecteert u bij “Campagnes” de reclamecampagnes die u op uw website wilt vertonen. Veel van deze campagnes zullen u automatisch goedkeuren, sommige vereisen een extra keuring. Deze verschilt overigens vaak weinig van de keuring die Daisycon zelf uitvoert.

Wanneer u bent goedgekeurd voor een campagne klikt u op de pagina van de campagne op “Materiaal”. Daar vindt u reclamemateriaal dat u kunt gebruiken. Ook vindt u hier uit referral-link. Het is zeer belangrijk dat al uw bezoekers via deze link bij adverteerders terecht komen. Dit is de enige manier waarop wordt geregistreerd dat u iemand hebt doorverwezen. Als de link niet afzonderlijk is vermeldt, betreft het de link die overeenkomt in alle html-codes die bij de advertenties zijn vermeldt (normaal: href:”http://www.dit-is-de-link-die-u-zoekt.nl/ref=3900033”). Om een advertentie aan uw website toe te voegen kunt u een 2 dingen doen. U kunt uw referral-link d.m.v. een hyperlink aan stukken tekst of afbeeldingen die u op uw website hebt geplaatst hangen of u kunt de advertentieblokken die op Daisycon staan gebruiken. Een link toevoegen aan tekst of afbeeldingen werkt net zoals in Word, maar het invoegen van een advertentie van Daisycon is net wat ingewikkelder. U hebt namelijk kennis nodig van html om de reclameblokken op de goede plek te krijgen. Dit is betrekkelijk eenvoudig, maar omdat we er in deze tutorial vanuit gaan dat u geen voorkennis hebt leren we u alleen een trucje om het effect te simuleren.

Druk met uw rechter muisknop op de afbeelding die u als advertentie wilt gebruiken (Campagnes > Materiaal). Sla de afbeelding op. Open de bewerkingsoptie in WordPress van de pagina waar u de advertentie wilt invoegen. Voeg de afbeelding in en laat deze doorlinken naar uw affiliatelink (met een hyperlink). De advertentie zou nu moeten werken. 

Als u alle pagina’s hebt gevuld met tekst en advertenties is het tijd om te starten met verdienen. In principe zal de website vanzelf door zoekmachines gevonden moeten worden, maar om dit proces wat te versnellen is het een goed idee jouw website te koppelen aan een Google Webmaster Tools account, om er zo voor te zorgen dat Google direct een kijkje neemt op jouw website. 

In de toekomst zullen we onder andere aandacht gaan besteden aan het analyseren van bezoekersstatistieken en promoten van jouw website. Houd MoneyBlogger dus goed in de gaten!

Transip

  • Beste prijs/kwaliteit verhouding
  • One-click CMS installatie (gratis)
  • Snelle servers en goede support

Aanmelden

Daisycon

  • Zeer veel aangesloten partners
  • Gunstige uitbetalingsvoorwaarden
  • Eén van de grootste/oudste/bekendste van NL

Aanmelden

terug naar boven