Introductie

 • lettergrootte

In deze tutorial legt MoneyBlogger uit hoe u zonder enige kennis van computertalen een complete website kunt bouwen. Ook geven we tips om ervoor te zorgen dat u de optimale positie in Google en andere zoekmachines bereikt.

Aan de hand van een voorbeeldwebsite, die voor iedereen bereikbaar is, leggen we stapsgewijs uit hoe u een website bouwt. Onze voorbeeldwebsite is erop gericht hongerige bezoekers via een zo gehete “affiliate-programma” een maaltijd te verkopen. Zo zal de website op commissiebasis een inkomen gaan genereren.

Uiteraard is de manier waarop u geld gaat verdienen met uw website volledig aan u. Bijf MoneyBlogger in de gaten houden voor meer manieren om uw website rendabel te maken. In deze tutorial bouwen we een website die geschikt is voor zo goed als alle manieren om met een website inkomen te genereren.

U zou het misschien niet verwachten, maar in het proces van het maken van een website is het daadwerkelijk bouwen maar een klein onderdeel. Het is belangrijk goed na te denken over het soort website en het onderwerp van de website. Het is immers de bedoeling dat uw website iets nieuws biedt waardoor u opvalt tussen de andere websites.

Zoek dus goed uit met welke websites u gaat concurreren. Bedenk daarbij dat het moeilijk is te concurreren met websites die veel naamsbekendheid hebben. Ook de kans dat je websites met veel informatie voorbijgaat in de zoekresultaten is zeer gering.

Het is wellicht een idee eerst te kijken naar welke domeinen überhaupt beschikbaar zijn. Het is namelijk makkelijker om hoger in de zoekresultaten van een zoekmachine te komen als jouw domein overeenkomt met de zoekterm. Onze voorbeeldwebsite richt zich bijvoorbeeld op een zeer specifieke doelgroep: Mensen die zoeken op “kapsalon eten”.

Als u zich aanmeldt bij Google Adwords, de dienst van Google waar u reclameruimte kunt kopen, kunt u zien hoeveel er ongeveer op een zoekterm gezocht wordt. Daaruit blijkt dat enkele duizenden mensen maandelijks op “kapsalon eten” zoeken. Door het domein kapsaloneten.nl te registreren, zijn wij al een heel eind op weg naar een redelijke positie in Google.

U ziet dat dergelijke domeinnamen eigenlijk geheel bepalen welke informatie u op uw site moet geven. Dat is vervelend als u een bredere doelgroep wilt aanspreken, maar voor een affiliatewebsite juist prima. Mensen die naar zoektermen als “kapsalon eten” zoeken zullen over het algemeen gemotiveerd zijn iets te bestellen. Door deze bezoekers door te verwijzen naar een aanbieder verdient u commissie.

Dat brengt ons bij een volgend aanknopingspunt voor het bepalen van het soort website. Er moeten immers wel aanbieders zijn die commissie betalen én interessant zijn voor uw bezoekers. Gelukkig zijn er bedrijven die als intermediair fungeren tussen webshops en website eigenaren. Als u zich aanmeldt voor zo’n affiliateprogramma krijgt u toegang tot een database van affiliate-aanbiedingen die u op uw website kunt plaatsen. U ziet dan ook wat u per doorverwijzing verdient.

Voor kapsaloneten.nl kiezen wij voor Daisycon. Dit bedrijf bestaat al jaren en MoneyBlogger heeft er op andere websites ook goede ervaringen mee. Ze betalen relatief snel uit, hebben goede uitbetalingsmogelijkheden en bovenal; Ze zijn verbonden met een zeer grote hoeveelheid partijen die affliates mogelijk maken. 

Op kapsaloneten.nl hebben we een partner nodig waar mensen uit heel Nederland een kapsalon kunnen bestellen. Bij Daisycon hebben we daar een geschikte partner voor gevonden: Thuisbezorgd.nl. Deze partner betaalt commissie voor iedere bestelling die via de doorverwijzingslink op onze website geplaatst wordt.

Bij het bepalen waar uw affiliatewebsite over gaat is het dus belangrijk dat er een markt is voor uw onderwerp, dat er een goede domeinnaam beschikbaar is en dat er advertenties zijn die u op uw website kunt plaatsen. In het volgende deel van de tutorial leggen we u uit hoe u een domeinnaam moet registreren en hoe u een hostingpakket kiest.

 

 • MoneyBlogger en kapsaloneten.nl

  kapsaloneten.nl

  Deze tutorial is gemaakt door MoneyBlogger in samenwerking met de maker van kapsaloneten.nl. MoneyBlogger heeft geen belang in kapsaloneten.nl, nog enige inspraak in het beheer ervan.

Transip

 • Beste prijs/kwaliteit verhouding
 • One-click CMS installatie (gratis)
 • Snelle servers en goede support

Aanmelden

Daisycon

 • Zeer veel aangesloten partners
 • Gunstige uitbetalingsvoorwaarden
 • Eén van de grootste/oudste/bekendste van NL

Aanmelden

 

terug naar boven