Domeinregistratie & Hosting

  • lettergrootte

In het tweede deel van deze tutorial legt MoneyBlogger uit hoe u een domeinnaam registreert en hoe u een hostingpakket kiest. Een domeinnaam is het adres dat u invult om een website te bereiken, zoals MoneyBlogger.nl. Een domeinnaam verbindt de gebruiker dus feitelijk met de server waar uw website op staat. De ruimte op zo’n server neemt u af van een zo gehete ‘Hostingprovider’. 

Deze hostingproviders verschillen veel van elkaar. De serversnelheid, de betalingsmogelijkheden, de prijs en de extra opties zullen bij iedere provider anders zijn.  In onze tutorial leggen we het eerste deel van de installatieprocedure uit aan de hand van de hostingprovider Transip. Zij hebben namelijk een aantal aanvullende opties die het mogelijk maken ‘het brein achter onze website’ automatisch te installeren.

Als u liever een andere hostingprovider kiest kan dat natuurlijk ook. U moet er dan op letten dat u (per website) ten minste 1 MySQL database, 1 ftp-server, 500 MB data en uiteraard 1 domeinnaam hebt. Omdat wij gebruik zullen maken van de automatische installatiefunctie van TransIP kan het tevens zo zijn dat u naast deze tutorial aanvullende instructies moet opvolgen. Bij TransIP kost een domeinnaam overigens €4 - €8 per jaar en hosting €3 (één website) - €10 (ruimte voor 100 websites) per maand. Niet bijzonder duur dus.

Bij het registreren van een domeinnaam is er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. De belangrijkste vraag die u zich bij het kiezen van een domeinnaam moet stellen is: Hoe ga ik bezoekers naar mijn website trekken? MoneyBlogger maakt het onderscheid tussen Wél of Géén reclame maken. Aan een simpele affiliatewebsite wil MoneyBlogger niet te veel tijd hoeven te besteden, zodat we er veel tegelijk kunnen beheren. We plaatsen daarom een aantal artikelen om in Google gevonden te worden en laten het daar bij. Het is dan handig een domein te registreren dat van zichzelf al een redelijke notering in Google zal bereiken. Hoewel het algoritme waarmee Google de resultaatvolgorde bepaald niet bekend is, leert de ervaring dat overeenkomsten tussen zoektermen en domeinnamen daar een factor in is. Daarom kiezen wij voor onze voorbeeldwebsite voor kapsaloneten.nl (zie ook deel 1).

Als u bereid bent meer tijd in uw website te investeren kunt u een abstractere domeinnaam kiezen. Door meer artikelen aan uw website toe te voegen, de interactie aan te gaan met bezoekers en reclame te maken op fora en social media kunt u meer waarde creëren voor uw bezoekers en er zo voor zorgen dat uw website bezocht wordt. Dit kost meer werk, maar kan ook stukken meer opleveren.

Ervan uitgaande dat u graag Nederlandse bezoekers wilt trekken, is het aan te raden te kiezen voor een domeinnaam met de extentie .nl. Hoewel .com ook een optie zou kunnen zijn, zijn andere extenties af te raden omdat deze over het algemeen op een minder goede positie in Google en andere zoekmachines worden opgenomen.

Let er bij het kiezen van een hostingpakket op dat dit pakket aan de juiste eisen voldoet. Als u geen verstand hebt van computertalen, zoals html, is het verstandig te kiezen voor een hostingprovider die het automatisch installeren van een Content Management System (CMS) mogelijk maakt. In deze tutorial zal de uitleg geschieden aan de hand van de pakketten van TransIP. Bij TransIP kunt u tevens goedkoop een domeinnaam registreren. Let u er bij het kiezen van een domeinnaam op dat u de goede doelgroep aanspreekt en neem in overweging hoe zoekmachines met domeinnamen omgaan. 

In het volgende deel van deze tutorial legt MoneyBlogger uit hoe u zonder voorkennis een Content Management System (CMS) installeert.

Transip

  • Beste prijs/kwaliteit verhouding
  • One-click CMS installatie (gratis)
  • Snelle servers en goede support

Aanmelden

Daisycon

  • Zeer veel aangesloten partners
  • Gunstige uitbetalingsvoorwaarden
  • Eén van de grootste/oudste/bekendste van NL

Aanmelden

 

terug naar boven