CMS installatie: Wordpress

  • lettergrootte

In het derde deel van deze tutorial legt MoneyBlogger uit hoe u WordPress op uw website installeert. Wij gaan er daarbij vanuit dat u TransIP hebt gekozen als hostingprovider. Als u een andere hostingprovider hebt gekozen dient u WordPress handmatig te installeren. De meeste hostingproviders zullen meer uitleg op hun website hebben staan. Als dat niet het geval is kunt u de installatiehandleiding van WordPress zelf gebruiken. Deze is, net als het installatiepakket, gratis te downloaden op de WordPress-website.

Omdat dit enige kennis van HTML vereist hebben we er in deze tutorial voor gekozen de installatieprocedure van TransIP te volgen. Dat gaat zeer eenvoudig. Eerst logt u in op de TransIP website en gaat u naar uw controlepaneel. Daar selecteert u het gewenste hostingpakket (foto 1). Rechts in beeld wordt nu informatie over het pakket weergegeven. Als u in dit veld naar beneden scrolt, ziet u links onderaan de pagina “WordPress one-click install” staan (foto 2). Als u hierop klikt en vervolgens de installatie start, installeert WordPress automatisch (foto 3).

Als dit is afgerond, kunt u een webmasteraccount aanmaken. Dit doet u door naar http://uwdomeinnaam.nl/wp-admin te gaan. Door in WordPress naar “Instellingen” te gaan, kunt u deze gegevens altijd wijzigen. Let u erop bij de taalkeuze “Nederlands” te selecteren. De default-optie is namelijk Engels.

Nu WordPress is geinstalleerd kunnen we aan de slag met de configuratie, zoals het installeren van de gewenste template en plugins. In het volgende deel van deze tutorial leggen we uit hoe u dit moet doen.

 

 

fade fade fade

 

Transip

  • Beste prijs/kwaliteit verhouding
  • One-click CMS installatie (gratis)
  • Snelle servers en goede support

Aanmelden

Daisycon

  • Zeer veel aangesloten partners
  • Gunstige uitbetalingsvoorwaarden
  • Eén van de grootste/oudste/bekendste van NL

Aanmelden

 

terug naar boven