Besparen op Vaste Lasten

 • lettergrootte

Vaak nog makkelijker dan geld verdienen, is geld besparen! Bijna ieder Nederlands huishouden kan wel geld besparen op de maandelijkse vaste lasten. Dat komt vaak omdat mensen lang bij dezelfde aanbieders blijven, of omdat ze in eerste instantie de verkeerde aanbieder hebben gekozen.

Vergelijk daarom eens in de zoveel tijd verschillende aanbieders van stroom, gas, televisie, internet, telefonie en verzekeringen met elkaar. Het kan handig zijn daarvoor eerst bij te houden wat u nou écht verbruikt, zodat u goed weet welke pakketten u met elkaar moet vergelijken.

Denkt u nou dat u alles gedaan hebt om uw vaste lasten te verlagen? Dan is het wellicht een goed idee om een second opinion aan te vragen. Organisaties als SloopDeCrisis.nl (bekent van tv) helpen consumenten bij het besparen op vaste lasten. Door collectief in te kopen kunnen zij uw maandelijkse rekeningen vaak nog verder verlagen.

Uit reacties op internet valt af te leiden dat consumenten over het algemeen zeer positief zijn over deze diensten, dus wellicht is het ook voor u een idee er eens naar te kijken.

 • Tip 1: Houd het overzicht

  Houdt uw administratie regelmatig bij en weet waar u wat terug kunt vinden. Lees op Nibud.nl hoe u een goede administratie opzet.
 • Tip 2: Weet wat u verbruikt

  Een overzicht over uw maandelijkse verbruik helpt u bij het vinden van de juiste aanbieder. Houd dit verbruik daarom bij! Alle informatie die u daarvoor nodig hebt vindt u in de factuur, of de digitale omgeving van uw aanbieder.
 • Tip 3: Jaarlijks vergelijken

  De meeste energie- en verzekeringscontracten die u afsluit zullen jaarlijks opzegbaar zijn. Zorg dat u ruim voor uw contracten verlopen aanbieders vergelijkt om zo de volgende contractperiode weer van de beste aanbiedingen gebruik te kunnen maken.

 

 

MoneyBlogger gebruikt:

EuroClix

 • 615.000+ Nederlanders doen mee, 94% tevredenheid!
 • Energie, Internet & TV en Verzekeringen
 • Bekend van o.a. "Een dubbeltje op z'n kant" (RTL4)

Aanmelden

Beoordeel dit item
(24 stemmen)

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

terug naar boven