Besparen op Roken

 • lettergrootte

Iedere roker wordt er dagelijks mee geconfronteerd; dure sigaretten. Doordat de Nederlandse overheid, net als die van vele andere Westerse landen, wil ontmoedigden dat mensen roken, wordt tabak in Nederland naast btw ook met accijns belast. Dat zorgt ervoor de een doorsnee pakje sigaretten in Nederland al snel €6 euro kost.

 

Daar is helaas weinig aan te doen. Waar wel wat aan te doen is, is de mate waarmee u rookt. Wist u bijvoorbeeld dat als u dagelijks één sigaret minder rookt, u elke maand meer dan €10 bespaart?

 

Om maandelijks veel geld te besparen hoeft u dus niet eens te stoppen met roken, u hoeft alleen wat minder te roken. Het zou natuurlijk het beste zijn, als u dagelijks uit zich uzelf een paar sigaretten overslaat maar u kunt deze natuurlijk ook gewoon vervangen met een elektronische sigaret. Deze geven dezelfde hoeveelheid nicotine af als een normale sigaret en voelen hetzelfde aan. Natuurlijk smaakt het niet precies als een normale sigaret, maar het is dezelfde ervaring als die waar rokers vaak behoefte aan hebben.

 

Elektronisch roken is zo'n goede vervanger van een echte sigaret, omdat het roken ervan ontzettend veel goedkoper is. Uiteraard zijn elektronische sigaretten ook veel minder slecht voor uw gezondheid. De gemiddelde elektronische sigaret is zo'n 93% goedkoper dan normale sigaretten.

 • Tip 1: Besparen door te minderen

  Uiteraard zou het voor uw gezondheid het beste zijn om helemaal te stoppen met roken, maar om significant geld te besparen is het alleen al goed om te minderen. Elke sigaret die u dagelijks minder rookt door het gebruik van de elektronische sigaret levert maandelijks al een besparing op van meer dan €10.
 • Tip 2: Rook binnen alleen elektrisch

  Door binnenshuis alleen een elektronische sigaret te gebruiken, heeft u niet langer last van een muffe lucht en rookaanslag. Verspreid eventueel een kunstmatige geur die u lekker vindt, om binnenshuis een positieve associatie met de elektronische sigaret op te wekken.

 

MoneyBlogger gebruikt:

Elektronische Sigaret

 • Bekend van tv, 25% extra korting op starterkits met de MoneyBlogger-code MB25!
 • Voor 17:00 besteld, volgende dag in huis
 • Relatief lage verzendkosten

Aanmelden

Beoordeel dit item
(21 stemmen)

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

1 Reactie

 • Ruud

  Hey, bedankt voor de tip! Zat er al wat langer over na te denken om toch maar over te stappen naar elektronisch roken scheelt toch wel een hoop per maand.

  Rapporteren
  Geplaatst door Ruud zondag 15 maart 2015 10:35 Reactielink
terug naar boven